Historia

Piketa Service Oy perustettiin 15.10.1993. Aleksanterinkadulle Tampereelle ruhtinaallisiin 34:n neliön tiloihin.
Perustajina olivat Pirketta Honkoliini ja Kari Järvinen. Tarkoituksena oli myydä kodinkonevaraosia ja tarvikkeita. Pian kuitenkin kävi selväksi, että myös huoltopalveluille oli kysyntää. Se ei sinänsä ollut ongelma, koska molemmilla oli yli kymmenen vuoden kokemus kodinkonehuollosta. Niinpä ensimmäiset vuodet Pirketta myi varaosia ja tarvikkeita, Karin kiertäessä korjaamassa kaikenlaisten asiakkaiden, niin yksityisten, yritysten, kuin myös taloyhtiöiden koneita. Illat sitten Pirketta teki laskutusta ja Kari kirjanpitoa.

Näin jatkui vuoteen 1999, kunnes otettiin ensimmäinen työntekijä. Samana vuonna avattiin myös ensimmäinen versio Piketan verkkokaupasta. Tilat alkoivat kuitenkin käydä pieneksi. Liikkeeseen mahtui maksimissaan 3 henkilöä, jo silloin mittavaksi paisuneen varaosa- ja tarvikevaraston vuoksi. Niinpä loput asiakkaat sitten jonottivatkin kadulla. Toisinaan joku asiakas kurkkasi ovesta sisällä, ja sanoi, että piti tulla oikein katsomaan, mitä täällä oikein jonotetaan.
2001 vuonna muutettiin myös yrityksen nimeä. Koska kaikki asiakkaamme puhuivat vaan Piketasta. Niinpä päätimmekin sitten jättää tuon "Service" sanan nimestä kokonaan turhana pois.

Helpotusta tiloihin tulikin sitten 2002, kun eräällä postireissulla Pirketta huomasi nykyisen tilamme olevan vuokrattavana. Tilat kasvoivatkin kerralla reilusti. Vanha 34:n neliön tila muuttui 200:n neliöön. Pysäköintitilatkin olivat paremmat. Samoihin aikoihin myös maahantuojat olivat huomanneet toimintamme, ja meille tarjottiin useita takuuhuoltosopimuksia, mm. Electrolux, Miele, Bosch-Siemens, ja Whirlpool.

2004 otimme toisen työntekijän. Tämän jälkeen henkilökuntamme onkin sitten kasvanut lähes vuosittain. Huoltomiesten lisäksi on otettu henkilökuntaa myös toimistorutiinien, ja asiakaspalvelun tehostamiseksi. Yksi kiertävä huoltoauto on saanut neljä muuta seurakseen.

2008 Kari sai mielenkiintoisen puhelun Tanskasta. Hyvä palvelumme oli kiirinyt jo sinne asti, ja meille tarjottiin hoidettavaksi Gram kodinkonemerkin keskushuoltoa Suomen alueella. Sopimus tehtiinkin, hoidamme tätä huoltoa edelleenkin, yhdessä n. 200:n sopimusliikkeemme kanssa ympäri Suomea. Keskushuoltomme on laajentunut 2011 Moccamaster merkillä, jota myöskin hoidamme Suomen laajuisesti yhdessä sopimushuoltoliikkeidemme kanssa.
Tätä kirjoittaessa (2011) henkilökuntamme koko vaihtelee 10-13 välillä tilanteesta riippuen. Päätoimialoina on kodinkone- kylmäkone- ja kiinteistöpesulakonehuolto. Ja edellä mainitut keskushuollot, unohtamatta tietenkään varaosa- ja tarvikekauppaa, josta Piketa alkaa olla jo tuttu koko Suomessa. Verkkokauppamme ansiosta asiakkaita löytyykin jo koko Suomesta. Päivittäin tavaraa lähteen niin Rovaniemelle, kuin Helsinkiin.


Piketa Oy

Myymälä

Kodinkonehuollot

Keskushuollot

Verkkokauppa